Web Sitesi mi Yoksa YouTube Kanalı mı Açmalıyım?


Web Sitesi mi Yoksa YouTube Kanalı mı Açmalıyım?


İnternet alemine giren herkesin ilk aklına gelen sorulardan biri internetten para kazanmak.Peki bu kazancı Web Sitesi Açarak mı daha kolay yaparız yoksa YouTube kanalı açarak mı? Bütün detaylarıyla olumlu, olumsuz her yönüyle bunlardan bahsedeceğiz.İlk öncelikle şunu söylemek istiyorum eğer emek vermeden bir işin olmasını istiyorsanız veya tutmasını yürümesini istiyorsanız bu konu size göre değil. Kolay diye bir şey yok ikisindede emek var, strateji var, sabahlama var. İneğe ot vermezsen süt vermez kafasıyla yolumuza devam ediyoruz.Burda en önemli nokta sizin neyi sevdiğiniz video işleriyle uğraşmak mı yoksa yazı yazmak mı sizi daha mutlu eder? Sitenize girince mi yoksa YouTube kanalınıza bakıncamı hevesiniz her zaman artar? Bunların sorusunu verdikten sonra karar verip öyle açmalısınız. Bu daha çok kazandırıyormuş diyerek bir adım atarsanız 1-2 ay geçmeden sıkılıp bırakırsınız.

Web Sitesi

İlk önce web sitesinden bahsedelim. En temelden ele alalım konuyu. Eğer Adsense’den para kazanmak istiyorsanız sitemizin konusunu seçerken dikkat etmeliyiz. Öncelikle şunu söylemeliyim. *** Sitesi veya Oyun İndirme Sitesi ve bunlara benzeyen warez site açacaksanız kesinlikle sitenize Adsense reklamı alamazsınız. Diyelim ki konumuzu belirledik ve yolumuza devam ediyoruz. Sitemizi açtıktan sonra en önemli nokta sitemize kesinlikle kopyala+yapıştır içerikler koymuyoruz.  Özgün, kimsede olmayan ve dikkat çekici içeriklerle sitemizi dolduruyoruz. İstikrarlı ve düzenli bir şekilde içerik girdiğiniz sürece ve sosyal medya ile desteklerseniz hitinizin kesinlikle geleceğini düşünüyorum.
Web Sitesinin Olumlu ve Olumsuz Yanları;
  • Kısa vadede kazanç sağlayamazsınız.
  • Eğer siteniz sağlam ise herşeyi doğal yollarla yaptıysanız hitiniz geldiği zaman kolay kolay kaybetmezsiniz.
  • En güzel tarafi ise YouTube gibi vergi kesintisinin olmaması.
  • Tık başına verilen ciddi güzel paralar.
  • 1000 sayfa gösterimi ile verilen paranın gayet iyi olması.
  • İşini bilen adam için Web Sitesi YouTubeden her zaman daha çok kazandırır.


YouTube

Yukarıda bahsettiğim çoğu şey YouTube içinde geçerli fakat burda işler daha katı. Telif hakkı durumu ve bir çok etken işimizi zorlaştırıyor. Burada bu işe başlarken dikkat edeceğimiz en önemli nokta kesinlikle başkasının videosunu veya müziğini kanalınıza koymamalıyız. En ucuz YouTuber ekipmanları konumuzdan kendinize çok ucuza ekipmanlar edinerek bu işe başlayabilirsiniz.
YouTube Kanalı Açmanın Olumlu ve Olumsuz Yanları;
  • Videonuz tutar ise kısa sürede kazanç elde edebilirsiniz.
  • Telif haklarını çiğnerseniz para kazanmanız devre dışı kalabilir veya kanalınız kapanabilir
  • Site işine göre daha kolay ve maliyetsiz bir iş.
  • Yeni sisteme göre vergi ödediğiniz için kazançlar epey düşmüş durumda.
Not: Eğer emek verir ve işinizi severek yaparsanız her alanda kazanç elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.