Youtube Para Kazan 2019

Her gün defalarca ziyaret ettiğimiz Youtube, online video alanında zaten yıllardır liderdi, ancak Google tarafına geçtikten sonra reklam stratejisi tamamen değişti. Bu kadar fazla reklam olması sizi ne kadar rahatsız ediyor bilmiyorum, fakat ben abartılı buluyorum. Aslında benim şu anda şikayetçi olduğum aşırı reklam yayınından faydalanarak Youtube’dan para kazanan milyonlarca girişimci var.

Paylaştığınız videolardan para kazanın 2019


Youtube, Google bünyesine dahil edildikten sonra yine kendi grubunda olan Adsense reklamlarını kanallara entegre ederek, tüm kullanıcılara yayınladıkları videoların izlenme oranına göre internetten para kazanma fırsatı sunduğunu ilan etti. İşte bu noktadan sonra ciddi olarak bu işe kafa patlatıp insanları kendi kanallarına çekmeye çalışan girişimciler farklı projeler ile karşımıza çıkmaya başladı. Son yıllarda Youtube kanalları arasında en popüler olanlar genelde enleri ve enteresan bilgileri derleyip yayınlayanlardan oluşuyor. Ben böyle projeleri düşünüp hayata geçiren insanları gerçekten zeki buluyorum. Çünkü elde edecekleri kazanç hiç hafife alınır cinsten bir miktar olmayacaktır.

İşin sırrı, ilginç videolar çekmek 2019

İnsanların genelde sürü mantığı ile hareket ettiği sosyal siteleri kullanarak para kazanmayı düşünüyorsanız yapmanız gereken; sürüyü kendinize doğru çekecek olan fikirleri bulmaktır. Youtube, Facebook, Twitter veya İnstagram gibi daha adını burada sayamadığım onlarca sosyal siteye her gün milyarlarca ziyaret gerçekleştiriliyor. İnsanların bol olduğu alanlarda para kazanmanın ne kadar kolay olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada önemli olan ilgi odağı olmayı başarmak ve bir şekilde insanlara ulaşmaktır.
2019
Ne kadar Güvenilir?

Açmış olduğunuz kanalda yayınlanan reklamlar size para kazandırıyor ve ödemeyi Google gibi bir teknoloji devi üstlendiği için hiç tereddütsüz güvenebilirsiniz. Aslında burada önemli olan sizin ne kadar güvenilir olduğunuz. Çünkü pek çok girişimci kuralları içe saydığı için hesabı YouTube tarafından siliniyor.  Ayrıca her gün binlerce tutarsız girişim olması nedeniyle Youtube oldukça sert bir o kadar acımasız davranıyor. Kısacası ısrarla hata yapanlar bu alandan para kazanmaya uygun değildir.

Youtube’dan para kazanmak

—Yapılacak ilk iş güzel, hatta çekici belki de sempatik bir kanal adı belirlemek. Açmak istediğiniz kanalın adına karar verdikten sonra Gmail hesabınız ile Youtube üzerinden kanal oluşturabilir ve Google Adsense reklam servisine başvuru yapabilirsiniz.

—Bundan sonra yapılacak şey; özgün videolar hazırlayıp onları kanala yüklemek ve tabi ki insanların ilgi göstermesini umut etmektir.

Biraz yaratıcı olmak şart

Video yükleyerek internetten para kazanmak için gerçekten biraz yaratıcılık gerekiyor. Bu bana oldukça ters bir durum olduğu için bu güne kadar hiç bulaşmadım. Özgün ve ilgi odağı olacak fikirleriniz yoksa işiniz zor. Sağdan solda çaldığınız videoları yayınlamakla bu işin olmayacağına emin olabilirsiniz. Bazen aklınıza gelen fikirler size son derece basit hatta saçma gelebilir ama insanların neye ilgi duyacağını tahmin etmek gerçekten güçtür.

İnsanların en fazla hangi tür videoları izlemeye yatkın olduğunu diğer yayıncıların kanallarını ziyaret ederek belirleme şansınız var. Öncelikle en popüler yabancı kanalların bir listesini çıkartın. Daha sonra ülkemizde popüler olması en muhtemel olanı seçerek, aynı formata sahip Türkçe videolar hazırlayın. Hiçbir fikriniz olmadığı halde bu işten para kazanmak istiyorsanız bu oldukça mantıklı olur.

13 yaşında çocuk Youtube’dan 6 ayda 100 bin Dolar kazandı

İnternet garip bir ortam ve hiç ummadığınız proje size hayatınızın şokunu yaşatabilir. Youtube enteresan fikirler ile para kazanmak için ideal bir platformdur. Satın aldığı oyuncakları kamera karşısına geçip evire çevire kutusundan çıkartarak, aynı zamanda yorumlayan 13 yaşında bir ufaklığın, altı ayda 100 bin dolar kazanması sizce ne kadar mantıklı? Biri bana böyle bir fikirle gelse kesinlikle o oyuncakları kafasında kırmayı düşünürdüm. Fakat ufaklık projesine güvenmiş ve şimdiden internet zenginleri arasına girmeye aday gibi gözüküyor.

Youtube’dan para kazanmanın mantığı nedir?

Youtube iki çeşit reklam yayınlıyor; birincisi video reklam, diğeri ise videoların alt kısmında yayınlanan banner reklamlardır. Banner reklamlara tıklama başına, video reklamlara ise görüntülenme başına ödeme yapılır. Popüler olan bir videonun yüz milyonlar tarafından izlendiği kesin olduğuna göre, iyi bir proje çok ciddi para kazandırabilir.

Yüklediğiniz her video ilgi görmese bile düzenli olarak video yüklemeye devam ederseniz, Youtube üzerinden video paylaşımı yaparak internetten para kazanabilirsiniz. Bu işi ciddiye alan ve emek veren insanların örnek kazançlarını forum sitelerinde daha önce gördüğüm için bu makaleyi sizinle paylaşmak istedim.

Youtubeda’dan para kazanmak kolay değil!

Hiç gereksiz olan, internetten para kazanma kavramına leke düşüren, hatta tamamen saçmalık olan tıkla kazan, izle kazan gibi işlerle vakit kaybetmek yerine, güzel bir fikriniz varsa Youtube’dan para kazanmayı denemek çok daha mantıklıdır. En azından bu işi daha önce yapan insanların neler kazandığını gözlerinizle gördüğümüz için somut bir yöntemle yola çıkmış olursunuz.

İnternetten para kazanma yolları içinde eğer basit veya çok kolay gibi sözler sarf ediliyorsa oradan hızla uzaklaşmanın vakti geldi demektir. Rekabet ortamının bu denli dengesiz ve güçlü rakiplerin yoğun olduğu bu sektörde, kolay para diye bir kavram zaten olamaz. Önce bunu kabullenmeli sonra plan yapmalısınız.

Bu tür projelerde ortaya koymanız gereken tek sermaye kendi emeğiniz ve tabii ki çok değerli zamandır. Zaten bu değerli zamanı bir çok insan televizyon başında saçma dizileri seyrederek telef etmiyor mu?  Başarılı olamasanız bile en azından internet reklamcılığı adına bir şeyler kapmış olursunuz.

Belki ilk deneyim, hatta ikincisi ileride pek hoş anılar olmayacak ama üçüncü deneyim başarılı olursa tüm açığı fazlası ile kapatabilir. Israr etmeden, üstüne gitmeden internetten para kazanan insanlar tesadüf eseri başarılı olmuştur. Bu sektör inatçı girişimcilere kucak açan yapısı ile biliniyor. Yılmadan denemeye devam.

 Youtube ile para kazanmaya başlamak için adımlara başla (Devam et)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.