TIKLADIKÇA PARA KAZANDIRAN SİTELER 2019

İnternetten Sermayesiz Para Kazanmak 2019

Sıfır sermaye ile, hiç para harcamadan internetten para kazanın!
İster öğrenci, ister ev hanımı, interneti ve zamanı olan herkesin yapabileceği, part time bir iş.


Bu sistemi 1 yıldır uygulayan biri olarak zaman zaman burada bahsettim. Bugün daha detaylıca anlatmaya çalışacağım. Bireysel olarak internetten para kazanmak isteyen kişiler için son yıllarda oldukça popüler olan bu yöntem,  2011 yılının nisan ayından itibaren 2012’ye kadar olan sürede internet üzerinden 22 bin TL para kazanmamı sağladı. Hatta bu kazançtan devlete yaklaşık 3500 TL stopaj vergisi ödedim. Herşeyiyle yasal bir iştir ve kesinlikle ucu açık bir pazardır. Çok büyük kazançlar sağlamak mümkün.

İlk başladığımda bir kaç hafta içerisinde 200-300 TL’lik bir gelir elde edince daha fazla üzerine düşerek bunu zamanla yükselttim. Kesinlikle büyük bir tecrübe gerektirmiyor. Öğrenci veya ev hanımı, internet bağlantısı ve biraz zamanı olan herkesin yapabileceği bir iştir.

Biraz ticari zeka yeterli…
Yapmanız gereken oldukça basit; Hiç bir şekilde sermaye koymadan internette satılan ürünlere ortak olacaksınız. Kendi ürününüz gibi bu ürünleri yine internet üzerinden satabilirsiniz. İsterseniz internette reklam vererek, isterseniz kendi çapınızda facebook yada twitter gibi sosyal ağlarda tanıtım yaparak, veya çeşitli internet sitelerinde banner reklamlar yayınlayarak ürünleri satabilirsiniz. En basit şekilde düşünecek olursak forumlarda yeni konular açarak insanlara satış ortağı olduğunuz ürünü kısa bir açıklamayla anlatıp, size verilen özel bir satış bağlantısıyla satış yapabilirsiniz. (Size özel bir link verilir. Bu link üzerinden yapılan satışlardan komisyon alırsınız.)  Sadece ürünlerin resimleri ve açıklamaları sizin için yeterlidir.

Örneğin;

Markafoni.com ‘da satılan bir bayan çantasını kadınlar forumu gibi yada kadınlarkulubu.com gibi bir yerde güzel bir sunum yaparak satabilirsiniz.  Veya Hepsiburada.com gibi bir sitedeki bir bilgisayar parçasını “donanımhaber” gibi bir forumda açıklamalı olarak anlatıp yüzlerce kişiye size özel satış bağlantısından satın aldırabilirsiniz.  Bu örnekler çoğaltılabilir. Şuan ünlü yada az ünlü yüzlerce alışveriş sitesi bu şekilde bireysel internet kullanıcılarına reklam yaptırıyor. Tabi ki bunun karşılığında size komisyon veriyor. Yani kısacası benim ürünümü sat, sana %10 komisyon diyor. Komisyon oranları değişebilir. Ona takılmayın.  Ürünü satın alacak kişiler sizin bu ürüne referans olduğunuzu, yani satın aldığında sizin bir komisyon kazanacağını bilmez. Siz sadece ürünü kısaca anlatır ve altına ürün sitesinin linkini ekleyerek “burdan satın alabilirsiniz” diyerek müşteriyi yönlendirirsiniz. Gerisi artık ürünü satan site ile müşteri arasındaki bir ilişkidir.  Siz başka hiçbir şeye karışmayacaksınız.

Bu bahsettiğim alışveriş sitelerinin bazılarında sayfanın en altında “satış ortaklığı programı” yazar. Bazıarında hiç yazmaz ama yine de bu programa dahildir. Çünkü hepsi bir merkez satış ortaklığı ağına kayıtlıdır.  Örneğin satış ortaklığı ağı olarak adtriplex.com sitesine bakabilirsiniz. Yüzlerce alışveriş sitesi bu ağa kaydolur. Bunun yanı sıra  binlerce satış ortağı da bu ağa kaydolmaktadır. Yani bir tarafta satış ortakları, diğer tarafta ürün sahipleri (alışveriş siteleri)

İşte iki tarafı birbirine bağlayan ve aracı olan sitelere satış ortaklığı ağı diyoruz. Bu ağlar sizin komisyonlarınızı korumak ve iki kişi arasındaki ilişkiyi yönetmek içindir. Tabi onlarda alışveriş sitesinden komisyon alıyorlar.

Aşağıda benim 2011 yılındaki özet kazanç tablosuna bakabilirsiniz. Bu sadece netpay şirketi üzerinden kazandığımdır. Onun altındaki resimde ise cüneyt bey’in bu yöntemle kazandığı paranın banka havalesini görebilirsiniz. (remilerin büyük boyutu için üzerine tıklayın) 2019






Yazının devamında size bazı şirketlerden örnekler göstereceğim. Bu sayede internetteki alışveriş sektörünün buna ne kadar önem veridiğini anlayabilirsiniz.

Kısaca bu kazanç sisteminin nasıl çalıştığını, nerden başlamanız gerektiğini anlatacağım.  Bu kazanç modelinde para kazanmak için sürekli PC başında olmanız bile gerekmez. Günde birkaç saatinizi ayırarak ek iş olarak yapabilirsiniz. Her yaptığınız çalışma, geleceğinize bir yatırım olur ve en güzeli de birinin size iş vermesini beklemeyeceksiniz. Siz zaten kendi işinizi kendiniz yaratıyorsunuz. Bu kazanç sistemi GooMass internetten para kazanma eğitim setinin yazarlarının kitaplarında anlattığı satış ortaklığı sistemidir.

Bu sistemin nasıl işlediğini kısa cümlelerle fazla lafı dolandırmadan özetlemeye çalışacağım. Önce biraz çaba sarfedip çalışıp sonra meyveleri topluyorsunuz. Bu çalışma sıradan bir internet kullanıcısın yapabileceği şeyler. Hatta bunları sizler zaten yapıyorsunuz ama bundan para kazanmak hiç aklınıza gelmedi.

Örneğin bir ürün satın almadan önce, internette mutlaka araştırma yaparız. Özellikle forumlar, ürünler hakkında tartışmaların ve ürün tavsiyelerinin sıcak yaşandığı bir yerdir. Eğer konu hakkında bilgi sahibi iseniz mutlaka sizinde birilerine bir ürün tavsiye ettiğiniz, iyi yada kötü görüşünüzü bildirdiğiniz olmuştur.

İşte işin en can alıcı noktası burada! İnternette ürünlerini satış ortaklığı ile satan ürün sahipleri diyor ki, bizim ürünlerimizin reklamlarını yapın, veya internette  tavsiye edin, sizin tavsiyenizle yada reklamınızla gelip alışveriş yapanlardan size %30 prim verelim.

Ürün sahibi size özel bir sayfa bağlantısı veriyor ve siz tüm reklam çalışmalarınızı bu sayfaya yönlendiriyorsunuz. Bu sayfadan alışveriş yapan müşterilerin alışverişlerinden elde edilen topla kazancın belli bir bölümü size ödeniyor. Sadece reklam yaptığınız gün değil, siteden 1 yıl içerisinde herhangi birşey satın alsa dahi, satın aldığı her üründen %30 kadar varan komisyonlar kazanıyorsunuz. Bu komisyon oranı her firmaya göre değişiyor. Örneğin hizlial.com veya limango.com.tr gibi alışveriş siteleride ürünlerini bu şekilde satış ortaklığına açmış durumdalar. Bunun gibi pek çok alışveriş sitesi bulunuyor. Bunlardanda yazının sonunda kısaca bahsedeceğim. Aşağıda kazanç tablosunda benim dönem dönem ne kadar ödeme aldığımı görebilirsiniz. “-” olarak ifade edilenle o dönemde ödediğim stopaj vergisidir.





Kısa bir örnek vermek gerekirse;

Bazen forumlarda veya sitelerde gezinirken banner reklamlar gürürsünüz. İşte bu reklamları verenlerin hepsi aslında ürünün kendi sahibi değildir. Bazıları (bazen çoğunluğu) çözüm ortaklarıdır. Yani bu işi yapan satış ortakları. Satış ortakları ürünün sahibi olmasa bile o ürünü satarak ürün sahibinden komisyon alır. Evinde bilgisayarının başında çeşitli sitelerden veya Adwords gibi reklam ağlarıyla ürüne reklamlar vererek satış yaparsınız.

İnternetten biraz anlayan biriyseniz zaten 1 adım öndesiniz demektir. Yeni başlayanlar GooMass eğitim setinden faydalanabilir. Bir yazılım olarak bilgisayarınıza kuruluyor, size özel verilen kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak açıyorsunuz. GooMass, internet üzerinden isterseniz site kurarak, veya hiç web sitesi kurmadan reklam yaparak nasıl kazanç elde edileceğini anlatan bir yazılım.

Avcı Stratejisi
Yukarıdaki yazdığıklarım bir çeşit hızlı para kazanma (avcı stratejisi) yoludur. Yani GooMass, ürünlere banner reklamlar veya adwords gibi reklam ağları üzerinden reklam vererek satanları Avcı satış ortağı olarak adlandırıyor.

Çiftçi Stratejisi
İşte bu benimde uyguladığım ve en çok beğendiğim para kazanma yöntemi. Bu konularda yayın yapan ünlü ingilizce sitelerde bu sisteme “Passive Income” deniyor. Yani Pasif kazanç.

Goomass’ın  tükçede çiftçi olarak adlandırdığı ( benimde önerdiğim) bu pasif  kazanç yöntemini şöyle tanımlayabiliriz;

Pasif kazançta ürünleri tavsiye etmek için zaten internette sürekli var olduğunuz ortamları kullanırsınız. Hiç bir şekilde reklam sermayeniz yoktur. Kazandığınız komisyon direk cebinize kardır.

İlk etapta satmak istediğiniz ürün hakkındaki ortamlarda size verilen satış linkleri ile tanıtımlar yaparsınız. İlk günlerde satış olmayabilir. Fakat bir kaç haftada tanıtımlarınız çoğaldığında meyvesini vermeye başlar. Yani bir nevi buna bir kuluçka dönemi diyelim. Ve en güzelide bu saatten sonra hiçbir şey yapmadan kazanmaya başlarsınız. Siz uyurken bile yaptığınız tanıtım kampanyaları orada işini yapmaya devam eder.

Çalışmadan kastımız,  çeşitli mecralarda (facebook,twitter,web site kurarak, çeşitli forumlar,sosyal ağlardaki kalabalık gruplarda) ürününüz hakkında tanıtım yaparak, sonra sizin tanıtımlarınız neticesinde oluşan satışlardan komisyon almak.

Sizin satışlarınızı takip eden özel bir sistem, ve ürün sahibi ile satış ortağına aracılık yapan bir aracı kurum vardır. Aynı gittigidiyor’un ödeme yöntemi gibidir. Müşteri bir şey satın alırken parayı bu kuruma öder. Sonra kurum satış ortağı ve ürün sahibi parasını pay ederek dağıtır.

Dünyada bu sistemi uygulayan en keskin ve çarpıcı örnek amazon.com diyebiliriz. 1600 dolarlık Canon eos fotoğraf makinesi ilk çıktığını gün, %4 komisyonla Adwords’ten reklam vererek amerikadan kulanıcılara 4 adet  sattığımı biliyorum. Bu fotoğraf makinesi satılırken ben pc başında bile değildim.

Kısacası GooMass kiti, bu tarz konular üzerine yoğunlaşan, gerek sermayenizi, gerekse sermayeniz olmadan web sitelerinizi, yada siteniz olmasada yaptığınız reklamlarla, interneti  size para kazandıran bir işyerine nasıl dönüştirebileceğinizi, gerekse internette geçirdiğiniz dünya kadar boş zamanı nasıl paraya dönüştürebileceğinizi öğreten bir eğitim kiti. İçeriği de bunlarla ilgilidir.

Bu reklam türleri burada yazmacağım kadar çeşitli ve sadece bireyin hayal gücü ile sınırlıdır. GooMass eğitim kitinde anlatılan sistem anket yada reklam tıkla kazan gibi bir şey değildir. Çünkü ürünler ve bu ürünleri satın alan insanlar vardır. Temelde normal hayattaki ticaret şekline benzese de bunu farklı kılan en önemli özellik; hiç bir sermayesi olmayan birinin bile sanki internette şirketi varmış gibi, yüzlerce ürünü kendi malıymış gibi satabilmesidir.

Satış ortaklığı ile para kazanma sistemi geleceğin en çok popüler olacak ticaret şeklidir. Blog yazarlığınında yaygınlaşmasıyla artık bunu önüne geçilebileceğini sanmıyorum. Çünkü son bir yılda bile çok ünlü alışveriş siteleri bu sisteme geçti. (Örneğin son 6 ayda markafoni, trendyol,markalonga) siteleri.

Xticaret.com sitesi de NetPay ltd. şirketini kurarak bu sistem üzerine yatırım yaptı. Bunun dışında adtriplex siteside çok başarılı bulduğum ortaklık ağlarındandır.  Bu ağlar bu şekilde satış yapan ürün sahiplerini bir araya topluyor ve sizi buluşturuyor. Bu sayede siz herhangi bir şekilde ürün sahibi ile irtibata geçemeden bile, bu ağlar üzerinden istediğiniz ürünü seçip, size verilen özel bağlantı ile satıp para kazanmaya başlıyorsunuz. Satış ortaklığı sitelerini tek tek aramak yerine bu sayfada tüm affiliate ağlarındaki ortaklık programlarını bir arada bulabilirsiniz.

GooMass’ta, herbiri 20-30 dakika civarı çeşitli videolu derslerin yanı sıra, normal bir kitap boyutu olarak hesablandığında (a5) yaklaşık 1000 sayfalık resimli anlatımlardan oluşan yazılı bir eğitim seti bulunuyor.

Aşaıdaki resimde bana satış ortaklığı ağlarından gelen bilgi mailleri içeirsinden, son bir kaç ay içinde satış ortaklığı ile ürünlerini satan bazı firmaları görebilirsiniz. Bu sayede hangi firmaların bu sisteme yatırım yaptığını daha net anlayabilirsiniz.  Bunların komisyon oranları biraz düşük fakat bazı maliyeti düşük ürünlerde %50’ye kadar komisyonlar verilmektedir. Hatta bazı firmalar satış başına değil, kişi üye olduğunda da ödeme yapıyor.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.