İNTERNETTEN PARA KAZAN 2018

İnternetten Bilinmeyen 7 Para Kazanma Yolu

Günümüzde para kazanma yolları üzerine konuştuğumuz zaman, internetin sunduğu nimetleri görmezlikten gelmek imkansız. Hangi yaş aralığında olursa olsun hemen herkes internetten para kazanmanın yöntemlerini araştırıyor ve kendine uygun olanı seçerek ilerlemeye başlıyor. İşte sizlere internetten hiç bilinmeyen veya az bilinen para kazanmanın 7 yolu:

1 Podcast Blog Açmak
Podcast Blog Açmak
Podcast kelimesini daha önce duymuş olabilirsiniz. Hatta bir iPhone kullanıcısı iseniz telefonunuzun mevcut uygulamaları arasında yer aldığını görmüşsünüzdür. Podcast, gene olarak ses ve görüntü kayıtlarından oluşan yayınlardır. Yani okumak yerine dinleyerek bilgi edinmenizi sağlayan yayınlardır. Üstelik dinlemek için yayını indirmenize gerek yoktur. Çünkü bu yayınlar, web sitelerinin RSS beslemelerinden faydalanılarak dinlenmektedir.


Peki, podcast ile nasıl para kazanılır? Dinleyen değil, anlatan taraf olarak elbette. Kendi podcast yayınınızı yaparak, para kazanırsınız. Aslında mantık, bir web sitesi açmakla aynıdır diyebilirim. Podcast’te yazmak yerine anlatarak yayın yaparsınız ve dinleyici kitleniz arttıkça gelirinizi de arttırırsınız.

2 VİOP’ta İşlem Yapmak
VİOP'ta İşlem Yapmak
İnternetten para kazanma dendiği zaman aklınıza yatırım yapmak pek gelmiyor olabilir. Ama en iyi yöntemlerden birisi olduğu, kesin ve nettir. Yatırım konusunda günümüzün parlayan yıldızı VİOP oldu diyebiliriz. VİOP nedir bilmeyen birçok kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü ülkemizde borsa ve forex kadar ünlü olduğu söylenemez. Ama son birkaç yıldız VİOP’ta yaşanan gelişmeler, dikkat çekici olmaya başladı. Üstelik diğer yatırım yöntemlerine göre daha az riskli olduğu devlet erkanı tarafından dile getirilmektedir. Yatırım piyasalarına ait gelişmeleri takip edenler, VİOP’un önem kazanmaya başladığını zaten anlamıştır. Bu nedenle listemize VİOP işlemlerini de eklemek istedik.


Borsa İstanbul çatısı altında faaliyet gösteren Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası, riskten korunma, arbitraj ve spekülasyonlardan yararlanma gibi imkanlar sunar. Bir yatırımcı bu imkanlardan faydalanarak kazanç elde etmektedir. Elbette vadeli işlemlerin mantığı, diğer yatırım yöntemlerine göre biraz farklıdır. Çünkü bugünden gelecek fiyatları üzerinde işlem yapılmaktadır. Kısaca tanımlamak gerekirse; önceden belirlenmiş bir vadede, belli fiyatta, miktarda ve nitelikte sermaye piyasası aracını alma ve satma hakkı veren kontratların işlem gördüğü piyasadır. 4 ana unsura bağlıdır ve bunlar tanımda da geçen; vade, fiyat, miktar ve niteliktir.

VİOP Nedir Öğrenmek için Deneyin.
Ücretsiz Demo için Tıklayın!

Günümüz teknolojisi kullanarak VİOP işlemleri daha basit bir şekilde yapılabiliyor. Üstelik kontrat çeşitliliğinin de artması büyük bir etken. Bu nedenle para kazanmak isteyen kişilerin VİOP hakkında da bilgiler edinmesini öneririm.

3 Instagram Fenomeni Olmak
Instagram Fenomeni Olmak
Bunun için biraz geç kalmış olabilirsiniz; ama doğru hamle ile başlarsanız Instagram’ın parlayan yüzü olabilirsiniz. Nasıl bir fenomen olacağınız ise tamamen size kalmış. Instagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal ağı ve hemen her gün yeni bir fenomenle tanışıyoruz. Düşünsenize Danla Biliç ne kadar kısa sürede patlayıverdi. Oysaki o da diğer makyaj bloggerlerı gibiydi. Farkı ise özgünlüğü oldu. İşte buna benzer şekilde sizin de özgün fikirleriniz varsa Instagram sizin için iyi bir para kazanma yeri olabilir. Ama daha önce denenmiş şeyleri yaparak parlayabileceğinizi kesinlikle düşünmeyin.

Instagram’da aktif bir hesaba sahip olursanız ve gerçek takipçileriniz olursa bir süre sonra hesabınızın konusu ile ilgili markalar sizinle iletişime geçecektir. Ama gerçek etkileşimleriniz olması gerektiğini unutmamalısınız. Yani uygulamalarla veya para ile hesap büyütmek, beğeni satın almak gibi işlere girmemelisiniz. Gerçek hayranlarınız oluşmalı ve işinizi gerçekten iyi yapmalısınız. Bu şekilde Instagram hesabınız sayesinde para kazanmaya başlayabilirsiniz.

4 Stok Fotoğrafçılık Yapmak
Stok Fotoğrafçılık Yapmak
Fotoğraf çekerek para kazanıldığını duymuş olabilirsiniz. Ama çektiğiniz fotoğrafları belli sitelere yükleyerek indirilmesi karşılığında, para kazanıldığını duymamış olabilirsiniz. Stok fotoğrafçılık olarak adlandırılan bu iş, Silikon Vadisi’nin tanınmış isimlerinden olan Jon Oringer tarafından keşfedilmiştir. Jon, öyle bir zamanda böyle bu işi keşfetmiştir ki Silikon Vadisi’nin ilk milyarderi olarak anılmaktadır. 2003 yılında başlattığı stok fotoğrafçılık, günümüzde çok yaygındır. Birçok stok fotoğrafçılık sitesi bulunmaktadır ve buralarda çektiğiniz kareleri satarak para kazanabilirsiniz.

İnternette görsel arama yaptığınız zaman, bazı resimlerin üzerinde yazı olduğunu görürsünüz. Bu resimlerin, yazısız halini alabilmeniz için belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu şekilde hem aracılık yapan site hem de resmin sahibi para kazanıyor. Eğer fotoğrafçılık, çizim, grafik tasarım gibi konularda yeteneğiniz varsa bu şekilde para kazanabilirsiniz.

5 İnternetten Yeteneklerini Satmak
İnternetten Yeteneklerini Satmak
İnternette yeteneklerinizi pazarlayabileceğiniz birçok platform bulunuyor. Bunların en iyi örnekleri ise Fiverr, SadeceOn ve Bionluk gibi web siteleri. Bu platformları ziyaret ettiğiniz zaman, birçok kişinin farklı yeteneklerini pazarladığını göreceksiniz. Peki, nedir bu yetenekler?

Fiverr aracılığıyla logo, afiş ve infografik tasarımlarınızı satabilirsiniz. Aynı zamanda videolara intro çeşitli animasyonlar üretebilirsiniz. Satış ve pazarlama yapmak için de gayet uygun bir ortam olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca çeviri işi de yapmanız mümkündür. Bunları en az 5 dolar karşılığında yaparsınız ve eğer yaratıcılığınıza güveniyorsanız çok daha iyi gelirler elde edebilirsiniz. Örneğin; göğsüne bir marka yazarak reklam yapabileceğini söyleyen insanlar görebilirsiniz.

Fiverr diğer iki siteye ilham veren global bir sitedir ve İngilizce bilgisi gerektirir. Diğer iki site ise Türkçedir ve aynı işlemleri yapmanızı sağlar. Elbette farkları ulaşacağınız insan sayısıdır.

6 Sanal Asistanlık Yapmak
Sanal Asistanlık Yapmak

Bildiğiniz gibi büyük patronların ve yöneticilerin, her zaman bir asistanı vardır. Bunun dışında iş yoğunluğu fazla olan; ama şirket bünyesinde bir asistan bulunmasını istemeyen yöneticiler de bulunmaktadır. İşte bu kişiler, sanal asistan kullanmayı tercih eden kişilerdir. Son birkaç yıldır duyulmaya başlayan bu iş, ofis asistanlığına göre daha iyidir. Çünkü evinizin konforunda çalışabilirsiniz. Ayrıca dışarı çıkmak istediğiniz zaman, internet bağlantılı mobil cihazınızın yanınızda olması yeterli olacaktır.

Sanal asistanlar, yöneticinin toplantılarını ve günlük işlerini organize ederler. Bu işi, mail veya telefon görüşmeleri ile gerçekleştirirler. Kısaca dosyaların düzenlenmesi, toplantıların hatırlatılması, konuşmaların kontrol edilmesi gibi bir asistanın yapması gereken işlerin, online olarak yapılması, sanal asistanlıktır.

7 Airbnb ile Kiraya Veren Taraf Olmak
Airbnb ile Kiraya Veren Taraf Olmak
Uygun fiyatlı, kiralık evler bulmaya yarayan Airbnb, aslında iyi bir para kazanma yeridir. Eğer Airbnb platformda kiralayan değil de kiraya veren olursanız iyi bir gelirin sahibi olursunuz. Evinizin bir odasını kiralayabileceğiniz gibi yazlık veya yayla evlerinizi kiraya verebilirsiniz. Zaten birkaç kere odanızı veya evinizi kiraladığınız zaman öneriler gelmeye başlayacaktır. Elbette bu önerilerin olumlu olması için müşterileri memnun etmeniz gerekiyor.

Önerim ise Airbnb’yi biraz inceleyin ve yüksek puanlı yerlere göz atarak neden tercih edildiklerini anlayın. Daha sonra kiraya vermek istediğiniz yeri buna göre düzenleyin. Sonrasında yorulmadan kazandığınız paranın keyfini çıkartın.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.